najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Glumca Antona Jelčina zgazio sopstveni auto

Mladi američki glumac Anton Jelčin, jedna od zvezda nove serije filmova “Star Trek”, poginuo je u nesreći pod neobičnim okolnostima – zgazio ga je sopstveni automobil, ispred njegove kuće u Los Andjelesu, saopštila je policija.

Njegov automobil, “Jeep Grand Cherokee” iz 2015. godine može biti jedno od 800.000 vozila za koje je aprila ove godine “Fiat Krajsler” (CAF) najavio vanrednu popravku jer mogu da krenu iako je ručica automatskog menjača u položaju “PARK” – “zaustavljeno”.

Proizvodjač je danas, dan posle pogibije glumca, saopštio da je u kontaktu s vlastima i da “vodi detaljnu istragu”.

Policija Los Andjelesa je saopštila da se nesreća dogodila na strmom pristupnom putu do garaže kuće glumca u San Fernandu gde je nakratko zaustavio svoj automobil i izašao iz njega.

Automobil “je krenuo unazad na strmom prilazu i prignječio ga (glumca) na stub poštanskog sandučeta, a zatim na zid od cigala”, rekla je portparolka policije Dženi Hauser.

Tu su ga mrtvog ubrzo našli prijatelji koji su mu došli u posetu.

Moguće je da automobil glumca ima istu manu koju je istražila Agencija SAD za bezbednost saobraćaja NHTSA koja je februara ove godine pokrenula istragu zbog nepouzdanosti tih vozila sa automatskim menjačem jer mogu da krenu doik motor radi, iako je ručica menjača u položaju “parkiran”.

U 117 takvih prijavljenih slučajeva je povredjeno 28 ljudi.

Dva meseca od pokretanja istrage, proizvodjač je najavio povlačenje tih vozila na popravku, ali to još nije sproveo.

Rodjen u Rusiji, u današnjem Sankt Peterburgu, Anton Jelčin je kao dete došao u SAD s roditeljima, slavnim klizačima lenjingradskog “Baleta na ledu”.

Karijeru je započeo već sa devet godina, i dobio nekoliko uloga u televizijskim serija 1990-ih godina.

Sa 27 godina, već je nastupio u tridesetak filmova, a posebno se izdvajaju njegova tumačenja Pavela Čehova u “Star Treku” (2009), “Star Trek into Darkness” (2013), “Star Trek: No Limits”(2016)”. Zapaćene su i njegove uloge u filmovima “Alpha Dog” (2006) i “Terminator Renaissance” (2009).

Igrao je i u policijskom filmu “Green Room” koji je kritika pozdravila prošle godine, a bio je i član rok-grupe “The HammerHeads”.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike