najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

HBO postao druga kuća Ulice Sezam

Američka kablovska televizijska mreža HBO postaće novi dom Mapetovcima, pošto je taj kanal potpisao ugovor s producentima emisije “Ulica Sezam”.

Ugovor s HBO-om potpisala je organizacija Radionica Sezam (Sesame Workshop), koja producira “Ulicu Sezam”, tako da će ova serija tokom sledećih pet sezona biti dostupna na svim platformama vezanim za HBO, uključujući i HBO GO i HBO On Demand.

Ovaj sporazum omogućio je Radionici Sezam, neprofitnoj edukativnoj organizaciji, da skoro udvostruči sadržaj koji proizvodi.

Ovaj ugovor omogućiće da se nove epizode nakon devet meseci besplatno prikazuju na javnoj mreži PBS.

“Naše partnerstvo s HBO-om predstavlja pravi pobednički model javnog i privatnog partnerstva”, rekao je izvršni direktor Radionice Džefri D. Dan (Jeffrey D. Dunn).

On je dodao da je njegova organizacija dobila sredstva koja će joj omogućiti da nastavi da producira emisiju i emituje je na PBS-u, koja joj je domaćin već 45 godina.

Osim “Ulice Sezam”, Radionica će proizvoditi i serije nastale od Mapeta, kao i novu obrazovnu seriju za decu. HBO je saopštio da je dobio licencu za više od 150 starih epizoda “Ulice Sezam”.

Ovaj potez HBO-a usledio je pošto su novi televizijski konkurenti, kao što su Amazon i Netfliks (Netflix), počeli da se bave programom za decu u svojim servisima za gledanje putem interneta.

Nove epizode počeće da se emituju već u jesen 2015, na engleskom i španskom jeziku.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike