najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ima 10 meseci i 20 kilograma!

Kad je imala 15 dana, već je imala buckaste obraze, ali se rodila kao veoma mršava. Od tada njena težina raste, sad ima 10 meseci i njena gojaznost je veoma opasna, rekla je Huanitina mama.

Huanita Valentina Hernandez iz Kolumbije ima samo 10 meseci, ali je već dostigla težinu od 20 kilograma. Rođena je sa 2.7 killograma, ali ova devojčica se razvija brže od ostale dece.

Stručnjaci kažu da je prosečna težine beba Huanitinog uzrasta oko 8.6 kilograma.

“Kad je imala 15 dana, već je imala buckaste obraze, ali se rodila kao veoma mršava. Od tada njena težina raste, sad ima 10 meseci injena gojaznost je veoma opasna”, rekla je Sandra Franko, Huanitina mama.

Ova mama je nezaposlena, pa o Huaniti brine jedna humanitrana organizacija iz Kolumbije. Jedan tamošnji lekar je istakao da je Huanitina debljina van svih granica, i da je sve ovo za Huanitu velika tragedija.

Prošlog meseca Huanita je prebačena u bolnicu u Bogotu gde se sad o njoj brinu lekari specijalisti. Oni će pronaći uzrok Huanitinog gojenja, a slučaj ove devojčice nije usamljen u Kolumbiji. Ona je treća beba za godinu dana čija težina prelazi 20 kilograma. Hiljade dece u ovoj zemlji i milioni njih u svetu pate od gojaznosti.

Izvor: Žena Blic

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike