Lekari izvadili 40 noževa iz stomaka pacijenta

Lekari jedne bolnice na severu Indije hirurškim putem izvadili su 40 noževa iz stomaka jednog muškarca koji ih je gutao tokom poslednja dva meseca.

Jedan od lekara rekao je danas da se 42-godišnji muškarac oporavlja u bolnici u indijskoj državi Pandžab pošto je u petak iz njegovog stomaka izvadjeno 40 noževa, od kojih su neki imali sečiva duga 18 santimetara.

Operacija je trajala pet sati, a prema rečima doktora Džatindera Malhotre, jednog od članova hirurškog tima klinike u gradu Amritsaru, muškarac, inače policajac po zanimanju, pati od ozbiljnih psihičkih problema i trenutno je na posmatranju.

On je dodao da tokom svoje 20-godišnje karijere nikada nije imao pacijenta koji je gutao noževe.

“Nikada do sada nisam čuo za sličan slučaj, a ni u medicinskoj literaturi nije zabeleženo da je neko progutao 40 noževa”, rekao je Malhotra.

Prema njegovim rečima, pacijent, koji je noževe gutao sa vodom, nije mogao lekarima da objasni zbog čega je to činio i naveo je da je “jednostavno imao takav poriv”.

Čovek, čiji identitet nije saopšten, došao je u bolnicu pre dve nedelje, žaleći se na jak bol u predelu abdomena.

Malhotra je naveo da su lekari tokom endoskopije videli veliku masu u njegovom stomaku i da su najpre mislili da je u pitanju tumor.

Operaciju je izveo petočlani tim, koji je iz pacijentove utrobe izvadio 28 noževa, a naknadnim ispitivanjem utvrdjeno je da ih je ostalo još 12.

Svi noževi bili su od gvoždja i zariveni duboko u trbušni zid, zbog čega je pacijent obilno krvario za vreme operacije, kazao je Malhotra.

On je dodao da je pacijent posle operacije rekao lekarima da više ne može ni da pogleda nož, a od svoje supruge, koja mu je sekla voće, tražio je da izadje iz sobe.

(Beta)

Ostavite komentar