Lokomotiva na slepom koloseku (FOTO)

Nekadašnji radnici niškog preduzeća MIN „Lokomotiva“ i godinu dana nakon uvodjenja stečaja nadaju se povratku na svoja radna mesta i ističu besmislenost da se lokomotive remontuju u inostranstvu pored fabrike sa odgovarajućm kadrom u Srbiji.

Nešto više od 240 radnika otišlo je iz firme uz otpremnine, ali i obećanja Ministarstva privrede da stečaj ne znači konačan kraj za „Lokomotivu“ već samo put kojim se mora proći da bi se došlo do novog vlasnika ili zakupca, i do novih poslova.

Punih 12 meseci kasnije pogon „Lokomotive“ i dalje zvrji prazan, a ogorčenje bivših remontera raste jer su ubedjeni da ovo preduzeće može da radi uspešno i da je potrebno državi.

Nekadašnji radnik i predsednik sindikata MIN „Lokomotive“ Bojan Petrović rekao je agenciji Beta da dobar deo lokomotiva koje koriste Železnice Srbije i termoelektrana „Nikola Tesla“ može da se remontuje isključivo u Nišu i ni u jednom drugom preduzeću u Srbiji.

„Neshvatljivo je da se sada državne lokomotive državnim novcem remontuju u Hrvatskoj ili Rumuniji, a u Nišu postoji i oprema i stručan kadar koji to može da radi“, kazao je Petrović.

Prema njegovim rečima, sigurno 90 odsto bivših remontera priželjkuje povratak na posao.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike