U trendu

Mačak posle tri godine došao kući

U rudničkom selu Ugrinovci glavna tema je mačak koji se posle tri godine vratio kući, ali je ubrzo nestao, a sa njim i mačke iz komšiluka.

Učiteljica u penziji Nada Milanović (70) imala je mačka koji je u februaru 2012. godine nestao i svi ukućani su uzalud pokušavali da ga pronadju, a on se posle tri godine pojavio ispred kuće.

Nada kaže da su se svi obradovali, a mačak je sa nepoverenjem ušao u kuću i otišao na mesto gde je najčešće dobijao hranu i sasvim normalno se ponašao, kao da nije bio odsutan toliko dugo.

Ona je istakla da u ovom delu sela, koje se nalazi u blizini Ibarske magistrale, mnogi prolaznici ostavljaju male mačiće, ali ih meštani prihvataju, zbog čega ih uvek ima u većem broju.

„Proletos je mačak, koji ima pet godina, ponovo nestao, ali sa njim i sve mačke iz okruženja i niko ne zna šta se dogodilo“, sa čudjenjem je rekla Milanovićeva.

Najstariji veterinar u Gornjem Milanovcu Rade Jevremović za agenciju Beta je izjavio da je zanimljiva priča i da tako nešto nije čuo u svojoj praksi.

„Moguće je da je mačka neko uzeo pre tri godine i da je uspeo da se vrati kući a zašto je ponovo otišao i odveo mačke ne mogu da objasnim“, rekao je Jevremović.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike