U trendu

Najluksuzniji apartman

Najluksuzniji apartman na svetu nalazi se u Jade Mountain rizortu na ostrvu Sveta Lucija. Ovaj hotel, koji se nalazi visoko iznad vulkanskog zaliva, privukao je mnogo pažnje i znatiželje ove godine. Zvanično je otvoren prošlog decembra, a ubrzo posle toga su se senzacionalne fotografije njegovih apartmana pojavile na internetu, i od tada je popunjen za celu 2007. godinu.
Hotel ima 24 apartmana okrenuta ka zapadu, s bazenima koji se nalaze iznad okeana. Cela struktura hotela odaje futuristički izgled – izgleda kao da može da se otisne u svemir svakog trenutka. On je životno delo Nika Troubetckog, kanadskog arhitekte ruskog porekla. Unutrašnjost podseća na Geti muzej u Los Anđelesu, osim bazena i fontana.
Posebno je zanimljivo pitanje četvrtog zida – jer ga apartmani nemaju. Nemaju ni klizeća vrata, paravane niti francuske prozore, samo veliki otvoren prostor. Prelepi azurni pogled tako ulazi u sobu, što se savršeno uklapa u nameštaj od tropskog drveta i pod od koralnih pločica. I bazeni su posebna priča. Prava su utočišta, pa prosto ne želite da iz njih izađete. U stvari, rukovodstvo hotela tvrdi da je trenutni rekord gostiju koji ne izlaze iz svojih apartmana – pet dana. Bazeni zauzimaju skoro polovinu apartmana. A noću, zahvaljujući osvetljenju, menjaju boje. Ovako opremljene sobe podsećaju na veoma luksuznu pećinu. Mesto je savršena kombinacija stila, arhitekture i dizajna.
A cena? Cena počinje od 950 dolara za noć. Apartmani su rangirani u tri kategorije – zvezda, mesec i sunce. Sunčeve sobe, koje su najveće i imaju najlepši pogled, u jeku sezone koštaju i do 1.470 dolara za noć.
U apartmanima nema televizora, telefona ni drugih uređaja za elektronsku komunikaciju. Pored toga, ovi apartmani „u prirodi“ nisu namenjeni stidljivima, jer su i toalet i tuš na otvorenom.
Mnogima se ipak neće svideti ovaj prirodni koncept, jer ponekad u sobi može da se nađe i poneka životinjica, ali ovo i nije hotel u tradicionalnom smislu te reči. Boravak u njemu je jedinstveno iskustvo, koje se može porediti sa safarijem pod šatorima ili bungalovima iznad vode na Bora Bori.
Uprkos svemu tome, ocene hotela i komentari gostiju su savršeni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.