Napravio Elvisa od hleba za tost

Jedan vlasnik supermarketa sa Novog Zelanda proveo je dva meseca praveći svoje umetničko delo – tost-spomenik povodom 25-godišnjice smrti Elvisa Pristlija. Moris Benet konstruisao je portret kralja rokenrola od 4.000 malih tostova. Ovo nije prvi put da se Benetova senzibilna umetnička duša izražava kroz hleb za tost. Njegovih ruku delo su i tost-portreti Mona Lize i njegove omiljene ragbi zvezde. Ipak, tvrdi da Elvis zauzima posebno mesto u njegovom srcu.

„Ja sam totalno zaluđen Elvisom. Jednostavno sam se zaljubio u tog čoveka…“, objašnjava Moris koga po rođenju majka, koja je takođe bila veliki Pristlijev fan, umalo nije nazvala Elvis. Moris je sam pekao tost na posebnoj peći i to u šest različitih nijansi; kriške koje su mu služile za kosu gotovo su potpuno pregorele, dok su najsvetlije upotrebljene za lice.

Ideju o ovakvim umetničkim poduhvatima Moris dobija pre četiri godine pijući sa prijateljima. „Video sam u novinama sliku nekog kriminalca zamagljenu kockicama i palo mi je na pamet – „hej, pa to bi sjajno izgledalo sa tostovima““, priseća se.

Gospodin Benet očigledno ima čudnu sklonost prema vatri i paljenju predmeta. Pre početka svoje „tost faze“, održao je izložbu 1998. godine na kojoj je prikazao različite paljene predmete. Naziv izložbe je bio – „Goruća požuda“. Izlagao je u Tokiju, a više puta se predstavio i publici u rodnom gradu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.