Ne zavisi od dužine veze

Seksualni nagon kod muškaraca ne zavisi od dužine veze. U startu su iste i njene i njegove želje.

Seksualni nagon kod žena se smanjuje kada one dospeju u sigurne emocijalne veze, ali muški polni nagon ostaje isti bez obzira na vreme provedeno u njoj. Istraživači su ispitali 530 muškaraca i žena. Rezultati su bili vrlo zanimljivi jer je šezdeset procenata tridesetogodišnjih žena na početku veze često želelo seks, a kako su godine proticale, taj postotak se smanjivao na pedeset procenata posle četiri godine provedene u vezi i samo dvadeset procenata posle dvadeset godina.

Nasuprot ženama, muškarci su u ovom istraživanju izjavljivali u procentu između šezdeset i osamdeset da žele česte seksualne odnose bez obzira na broj godina kojima se meri dužina njihove veze. Što se tiče nežnosti, studija je otkrila velike razlike. Nežnost je ženama mnogo važnija nego muškarcima.

Čak devedeset procenata ispitanih žena kaže da želi nežnost bez obzira na dužinu veze, a nežnost je značajna samo kod dvadeset i pet procenata muškaraca čije su veze starije od deset godina. Naravno, brojke naučnici tumače na svoj način, pa tako otkrivaju da one dokazuju kako žene imaju visok seksualni nagon na početku emocijalne veze zbog ostvarivanja čvrstog odnosa sa partnerom.

Kada je ta veza zapečaćena, ženama se smanjuje seksualni apetit. Muškarci se opet ponašaju kao seksualno aktivniji zato što se plaše da ih žena ne ostavi zbog nekog seksualno aktivnijeg muškarca. I eto razloga za nesporazume i sukobe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.