Nemačka uči migrante o seksu

Tokom seksa nije važna samo pravilna tehnika. Važno je i da vodite računa o osećanjima i željama partnera, da ste bliski, kao i da obezbedite odgovarajuću atmosferu”, navodi se na onlajn-portalu “zanzu”, na kome izbeglice u Nemačkoj od februara mogu da se obaveste o seksualnim pozama, tehnikama, prenose mediji.

Reč je o projektu nemačke Savezne centrale za zdravstveno prosvećivanje koji ima za cilj da uputi migrante u tajne seksualnosti i ljubavi. Osim što nude relativno bezazlene formulacije (“Seks je više od polnog odnosa. Sastavni deo seksa su, između ostalog, i ljubljenje, maženje i oralni seks”), autori detaljno opisuju seksualne poze, različite tehnike, korišćenje pojedinačnih delova tela, a da ne bude zabune, tekst je propraćen odgovarajućim crtežima.

Možete da stimulišete bradavice i anus partnera jezikom”, navodi se u jednom uputstvu. “Za vaginalni seksualni odnos možete da koristite i objekte kao što je vibrator”.

Uputstva se mogu pročitati na 13 jezika (između ostalog, na arapskom, turskom i ruskom), a razvrstana su po kategorijama: telo, planiranje porodice i trudnoća, infekcije, seksualnost, odnosi i osećanja, prava i zakoni.

List “Zidojče cajtung” navodi da je ideja potekla iz Belgije. “Pre svega izbeglice koje još ne borave dugo u Nemačkoj ovde imaju mogućnost diskretnog i neposrednog pristupa znanjima iz ove oblasti”, objasnila je Elke Ferner iz nemačkog Ministarstva za porodicu.

Uputstva, međutim, pre svega, ukazuju na to da seksualni odnos treba da bude dobrovoljan čin. “Ne postoje pravila koja definišu šta jeste dobar seks, a šta nije. Predstave o tome se razlikuju od čoveka do čoveka”, objašnjava se na portalu. “Razgovarajte o tome dokle želite da idete. Ne morate da radite sve, niti da u svemu uživate.”

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike