najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Neponovljiva svađa zlatnih dama Holivuda

Otimale su se oko Oskara i muškaraca, podmetale su jedna drugoj skandale, a na kraju, da bi spasile karijere, bile su prisiljene zajedno da sarađuju. U osam nastavaka serija ‘Feud’ reditelja Rajana Marfija dočaraće neponovljivu svađu zlatnog doba Holivuda.

Bet Dejvis se na setu filma ‘Dangerous’ 1935. godine zaljubila u kolegu Frančota Tonea. Kada je to saznala, četiri godine starija Džoan Kraford, Tonea je pozvala u svoju vilu, dočekala ga gola i uskoro su bili vereni. Brak se raspao 1938., kada je Dejvis, na Krafordin užas, dobila Oskara za ‘Jezebel’. Osvetila se Dejvis tako što je prihvatila ulogu u filmu ‘Mildred Pierce’, koju je Bet odbila, pa je s njom osvojila Oskara.

Ta Kraford je plitka, neškolovana lutka koja ima obrve kao dve afričke gusenice. Kao da to nije dovoljno, spavala je sa svim muškarcima iz studija MGM, osim sa psom Lesijem – rekla je Dejvis o Kraford. Neprijateljstvo je kulminiralo nakon što su obe potpisale za istu produkcijsku kuću – MGM.

– Jadna Bet, izgleda kao neko ko nije proživeo srećan dan i noć u životu – rekla je Džoan.

Prvi put su sarađivale na horor filmu ‘Šta se dogodilo sa Bejbi Džejn’ 1962. godine, koji je trebao da oživi njihove posrnule karijere. Na zgodama sa snimanja temelji se serija ‘Feud’.

Najdraža uspomena sa Džoan je ona kad sam imala priliku da je gurnem niz stepenice na filmu – rekla je Dejvis. Džoan je džepove napunila kamenjem kako bi Dejvis bilo što teže vući po podu, a za tuče im nisu bili potrebni dubleri. Film je bio hit, ali glumice su se mrzile do smrti.

– Zašto uvek glumim kučke? Pa zato što nisam kučka. Možda zato Kraford uvek glumi dame – rekla je Dejvis, koja je za ulogu u ‘Bejbi Džejn’ dobila nominaciju za Oskara, što je izludelo ljubomornu Kraford. U seriji će Bet Dejvis glumiti Suzan Sarandon, a Džoan Kraford Džesika Lang. Ketrin Zita Džons je Olivija de Haviland, prenose mediji.

https://www.youtube.com/watch?v=m2HgwGxirug

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike