U trendu

Novi izum: Tetra sapun nikome neće isklizavati iz ruku pod tušem (video)

Dizajner Majk Mak, koji stoji iza Tetra sapuna osmislio je novi izgled sapuna baziran na betonskim pločama – tetrapodima, koje sprečavaju eroziju tla pod uticajem vode, piše Daily Mail.

Umesto tipičnog kvadratnog oblika, Tetra sapun ima četiri kraka, pa uvijek stoji na krajnjim tačkama ta tri kraka, što omogućava da se voda pre ocedi nakon pranja ruku ili tuširanja, a i puno teže isklizne iz ruku.

Prilikom proizvodnje svaki sapun se izleva u posebni silikonski kalup u kojem ostaje dok se u potpunosti ne ohladi, što potiče bolju povezanost alkalnih i baznih ulja, zahvaljujući kojima sapun ima duži rok trajanja. Za proizvodnju Tetra sapuna potrebno je mesec dana, nakon čega se svaki sapun pregledava i ručno završava, prenose mediji u regionu.

Prilikom korišćenja sapun zadržava svoj prvotni oblik. Neki od sastojaka koji se nalaze u Tetra sapunu su ekstra devičansko maslinovo ulje, kokosovo ulje, organski citrusni bioflavonoidi, ulje čajevca, ulje sandalovine i smirna, sastojci koji ne narušavaju pH ravnotežu kože.

– Sapun je proizvod koji ljudi koriste svaki dan već 5000 godina. Postoji hiljadu formula i načina na koji može da se proizvede, ali njegove osnovne karakteristike – skliska priroda i činjenica da se topi u ostacima vode nakon korišćenja, se nije promenila jako dugo vremena – objasnio je 34-godišnji dizajner Mak.

– Hteo sam da promenim percepciju sapuna. Tetra sapun se lako ulovi, iako je mokar. Isto tako, on će zadržati svoj oblik do kraja budući da će se tečnost slivati preko njegovih krakova i na taj način će se duže koristiti – napomenuo je.

– Najkvalitetniji sapuni se proizvode hladnim procesom, zahvaljujući kome ne isušuju kožu već stvaraju debeli kremasti sloj za duboku hidratizaciju kože i ne uzrokuju svrab ni iritaciju kože – zaključuje Mak.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike