najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Obamin polubrat Kenijac podržava Donalda Trampa

Kenijski polubrat američkog predsednika Baraka Obame rekao je danas da podržava predsedničkog kandidata republikanske stranke Donalda Trampa, a ne kandidatkinju demokrata koju je Obama podržao, Hilari Klinton.

Malik Obama rekao je za AP da misli da Tramp ima puno energije i da je vrlo jednostavan.

„Klintonka nije poštena jer kaže da nije otkrila nikakve tajne podatke, a jeste. I ja ne vidim takvu osobu kao predsednika SAD“, rekao je on.

On je takodje zamerio Klintonki što podržava istopolne brakove.

„Ja sam musliman, to je nešto što Bog ne bi odobrio. Republikanska stranka ne podržava to“, dodao je.

Malik Obama je takodje izrazio razočaranje što njegov polubrat nije učinio više da podrži svoju kenijsku porodicu i zemlju. Obamin otac je bio Kenijac.

„Nezadovoljan sam i razočaran. Kada je postao predsednik (SAD) bilo je mnogo uzbudjenja i nade da će učiniti toliko stvari za nas i za zemlju. Ne mislim da je to ostvario“, rekao je polubrat američkog predsednika.

Tramp je u tviter poruci izrazio iznenadjenje zbog stava Malika Obame i napisao „verovatno se predsednik loše poneo prema njemu, kao uostalom i prema svima drugima“.

Otac predsednika Obame i Malika Obame poginuo je u automobilskoj nesreći 1982. godine, a iza sebe je ostavio tri žene, šest sinova i jednu ćerku. Sva njegova deca osim Malika i najmladjeg Džordža Obame, žive u Velikoj Britaniji ili u SAD.

Malik Obama (58) je izazvao skandal 2010. kada je uzeo jednu tinejdžerku za svoju treću ženu. On se kandidovao za guvernera svog okruga Siaja 2013. godine ali je ubedljivo izgubio. Bio je nezadovoljan što ga njegov polubrat nije podržao.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike