U trendu

Odgovor učenika HIT na internetu: Evo zašto nisam napisao domaći (foto)

Pismeni sastav 14-godišnjeg dečaka sa objašnjenjem zašto nije napisao domaći zadatak postao je hit na internetu.

Edvard Cortez iz Kalifornije prošlog ponedeljka nije doneo domaći u školu, a za kaznu je morao da napiše zašto to nije uradio. Upravo to objašnjenje postalo je hit na internetu, a s njim su se složili i neki nastavnici, prenosi Večernji list.

Njegovo pismo na Tviteru objavila je sestrična dečakovog oca koja je otkrila zašto je tinejdžer napisao to što je mnoge navelo na razmišljanje, ali i na smeh.  „Moj rođak i njegova žena dobili su mejl od nastavnika njihovog sina u kojem je pisalo da dečak nije napisao domaći tokom vikenda. Stoga su ga roditelji naterali da napiše pismo nastavniku zašto to nije uradio. Međutim, ovo sigurno nisu očekivali.

„Nisam napisao domaći tokom vikenda jer je to vreme koje bi trebalo da se provede bez stresa. Tokom vikenda provodimo vreme s prijateljima, gledamo TV i igramo igrice. Pisanje domaćeg me čini nesrećnim i ljutim, a ja želim da budem srećan. I moja mama je nedavno otkrila da ima sede… Na radnim mestima ne postoje domai zadaci koje se rade tokom vikenda, osim ako nisi šef ili učitelj. Ne bi trebalo da imamo zadatke preko vikenda jer to ne rade ni zaposlene osobe u stvarnom životu. Pisanje domaćeg tokom vikenda je besmisleno.“

Učenik je pismo završio rečima: „Slučaj zaključen. Sud presuđuje u korist Edvarda Imanuela Corteza u slučaju učenik – domaći.“

Objava ovog pisma na Tviteru ubrzo je postala viralni hit sa preko 350 hiljada „lajkova“ i više od tri hiljade komentara.

„Ovo je urnebesno. Da sam bar znao i ja pre desetak godina da ne moram da nosim posao kući tokom vikenda. Ko bi rekao?“ „Ja sam nastavnik i slažem se s dečakom. Upravo zbog ovakvih stvari i nastavnika deca ne vole školu“, tek su neki od brojnih komentara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.