Postavili verovatno najsmešniji tvit o Tesli, izazvali reakcije tviteraša

U prepirku Srba i Hrvata kome pripada Tesla umešala se i jedna posve neočekivana treća strana – Kinezi. Naime na popularnom Tviter kanalu „Istorija u slikama“ osvanula je „poslednja Teslina fotografija“ na kojoj su poznatog naučnika pomešali ni sa kim drugim nego sa učiteljem borilačkih veština Brus Lija, prenosi Blic..

Na fotografiji, koja navodno datira iz 1943, lažni „Tesla“ pozira pored mlađanog glumca, noseći na sebi odeću koja se sasvim sigurno pre vezuje za Aziju nego za Balkan ili Ameriku. Čovek na fotografiji je Jip Man, majstor borilačkih veština i učitelj alavnog glumca. Man i Li fotografisani su srednom 60-ih godina, dugo nakon smrti pravog Tesle.

Kako je do ove greške došlo, ne zna se, ali su je zato tviteraši dočekali u svom uobičajenom maniru – sprdnjom bez kraja.

Scenu borbe iz jednog od Lijevih filmova, u kome su i Brus i njegov suparnik krvavi i goli do pasa, opisali su kao sukob Edisona i Tesle.

– Ne znam kako vi, al’ ja ga jedva prepoznah – napisala je uz dozu ironije jedna tviterašica.

– Može li elektormagnetizam da transformiše Srbina u Kineza? E, to je prava magija – napisao je izvesni Migel.

Jugovići su se dosetili da povežu statuu Brus Lija u Mostaru sa Teslom, te pohvalili upravu tog grada što vodi računa o velikanima sa ovog prostora.

Drugi su komentarisali da je Tesla sjajno udarao nogom, treći su se šalili kako se ne kaže Tesla nego Tes-Li, četvrti postavili pitanje da li je to Tviter pomešao prvi april i Badnje veče.

Neki su se zadovoljili samo time da okače jednu od zaista poslednjih fotografija našeg slavnog naučnika, u vremenu kada su se starost, samoća i siromaštvo već odrazili na njegovom telu.

3 komentara
 1. bambi

  Zasto Srbija nije Tesli slala novac barem za hranu?

  1. Anonimni

   A sto nije Hrvatska?

  2. bambi

   Hrvatska nije u obavezi da salje srbima pomoc. Covek, koji pozeli da mu se na sahrani svira Tamo daleko, je Srbin.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike