Prvi virtuelni festival – Glastonbury 2001

Ovogodišnji britanski Glastonbury muzički festival, otkazan je – razlog su nevolje do kojih je prošle godine došlo zbog masovne provale „padobranaca“, koji su hteli da uđu bez karte i, pre svega, nesreće u kojoj je poginulo devet osoba. Jedan od najvećih i najposećenijih festivala na otvorenom, koji traje već 30 godina, jeste otkazan, ali opet, biće održan.

Glastonbury 2001 se reklamira kao prvi virtuelni festival na svetu – neće biti publike na poljani već kraj kompjuterskih monitora. Muzičari će uživo svirati, i sve će se to uživo pratiti na Internetu. Za sada su svoje učešće potvrdili bendovi: Stereophonics, Basement Jaxx i Gorillaz. Narednih će dana, na sajtu ovog festivala, biti objavljena i kompletna lista učesnika.

Festival će trajati od 22. do 24. juna, a pored izvođenja uživo, program će biti „začinjen“ i nekim od najboljih nastupa tokom proteklih šest godina. Pored glavne bine, na Internetu će posetioci moći da uđu i u Dance Tent, u kome će poznati svetski DJ-evi „vrteti“ ploče. Uz sve to, biće i intervjua sa muzičkim zvezdama, kao i prilike da se virtuelno obiđe prostor na kome će se festival odvijati.

Zvanični sajt festivala:

  • www.glastonburyfestivals.co.uk

    Mesto na kome će se održavati:

  • http://playlouder.com/glastonbury

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.