Šarl Aznavur uskoro kreće na turneju

Čuveni francuski šansonjer, 91-godišnji Šarl Aznavur izjavio je danas da polovinom septembra kreće na turneju koncertima u Parizu, Londonu, Briselu i Amsterdamu.

“Meni nikada nije dosadno”, rekao je Aznavur u intervjuu za Frans pres i dodao da je “upoznao čari kompjutera”.

“Nije mi najteže da smislim aranžman za pesmu već rad na računaru. Nisam rođen s kompjuterom već s olovkom i papirom, i lepim rukopisom”, rekao je Aznavur.

Pevač, koji je naglasio da mu predstojeća turneja nije nikako oproštajna, rekao je da na sceni ne treba ništa posebno da se očekuje od njega.

“Dođem i pevam šansone. To je moje zanimanje. Više ne mogu da plešem, tako da po tom pitanju neće biti ništa posebno”, rekao je Aznavur, koji je početkom maja izdao svoj 51. album “Encore” (Još).

Šansonjer, koji je bio primoran da otkaže jedan koncert 2014. u Ženevi zbog umora, rekao je da se dobro oseća.

“Sve je dobro, osim glasa, ali su se ljudi već navikli na to”, našalio je Aznavur.

Posle Pariza, gde će održati šest koncerata od 15. do 27. septembra, Aznavur će imati koncert 3. novembra u Londonu, potom 17. novembra u Briselu i 22. novembra u Amsterdamu.

Aznavur, jermenskog porekla, poznat je po jedinstvenom tenoru koji s lakoćom postiže najdublje i najviše tonove, kao i po melanholičnoj boji glasa.

Glumio je u više od 60 filmova, komponovao je 1.000 pesama, uključujući 150 na engleskom, 100 na italijanskom, 70 na španskom i 50 na nemačkom jeziku. Prodao je više od 100 miliona nosača zvuka.

Pre dve godine je izdao svoje memoare.

(Beta)

Ostavite komentar