najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Škola sambe Mangerija pobednica ovogodišnjeg Karnevala u Riju

Škola sambe Mangerija proglašena je danas za pobednicu Karnevala u Riju, s programom u kome se slavi Marija Betanija, jedna od najpopularnijih brazilskih pevačica.

U odluci koja se grozničavo čekala u celom gradu, sudije su 18. put u istoriji nagradile ovu školu čije su boje roze i zelena. Škola, jedna od najtradicionalnijih, osnovana je 1928. u istoimenom siromašnom naselju, faveli, koja se nalazi blizu fudbalskog stadiona Marakana.

Koverte članova žirija sa ocenama za 12 škola sambe koje su se takmičile za titulu “šampiona karnevala”, stigle su u blindiranom kamionu u ulicu u Rio de Žaneiru duž koje su postavljene tribine, takozvanom sambodromu, gde je bilo više od 40 stepeni Celzijusa.

Objava pobede dočekana je uzvicima oduševljenja. Glavni pevač škole, Siganerej, briznuo je u plač kada je objavljeno da su pobedili. 

Škola Mangerija je poslednji put pobedila na karnevalu 2002, sa programom o folkloru na severoistoku zemlje.

Oko 4.300 igrača škole bili su poslednji koji su prošli u drugoj noći karnevalskih povorki, u ponedeljak uveče, i zagrejali su oko 72.500 gledalaca kad su se pojavili u zoru.

Marija Betanija je lično bila na jednoj od velikih platformi.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike