Šobić ujedinio Crnu Goru: Svi smo mi Miladin

“Od druga do druga, od grada do grada”, do Cetinja i Ministarstva kulture stigla je inicijativa se preko 5.000 potpisa da jedan od najpoznatijih kantautora sa ovih prostora Miladin Šobić postane kandidat za dobijanje Trinaestojulske nagrade.

“Broj je mnogo veći kada bi dodali potpise koji su poslati elektronski. Umnogome prelaze brojku od 10.000”, kazali su iz organizacije akcije ”Od druga do druga” koja je nedavno pokrenuta u nikšićkom Montenegro pabu.

Potpisi su se prikupljali po cijeloj Crnoj Gori, a podrška je stizala i iz svih krajeva sveta, prenose crnogorski mediji.

„Zadovljstvo nam je što smo deo inicijative koja je ujedinila Crnu Goru, i geografski i generacijski. Svedoci smo da je ova inicijativa bila podržana i daleko izvan granica zemlje. Drago nam je što je krenula iz našeg Nikšića ka našem Nikšićaninu, ali ipak vrednost našeg Miladina je upravo u tome što je jednako poznat i poštovan i u Nikšiću, i na Cetinju, Duborvniku, Podgorici, Sarajevu, Pljevljima, Kotoru“, kazali su iz organizacije.

Šobić je 2013.godine, na predlog Crnogorske kulturne mreže, dobio najveće priznanje Nikšića, nagradu “18.septembar”. Potpisnici inicijative, ali i oni koji nisu stigli da je potpišu, veruju da će ove godine dobiti i najveće državno priznanje.

“Inicijativa je napravila mostove među ljudima i u Crnoj Gori, a i šire. Nastavićemo da gradimo mostove koji spajaju, šire ljubav i dobru energiju. Svi smo jedinstveni. Svi smo Miladin“, poručili su predstavnici akcije.

Ostavite komentar