najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Šokantan film za Nemce – “Islamska država Nemačka” (video)

Video-snimak koji govori o tome šta će biti ako se Nemačka nađe pod vlašću islamista izazvao je talas kritika u nemačkim medijima, prenose mediji u Srbiji.

Na snimku su, između ostalog, poznate nemačke znamenitosti poput Brandenburške kapije na kojoj se vijori zastava ID, kao i katedrala u Kelnu, na čijim vrhovima se vidi polumesec sa zvezdom.

List „Stern“ nazvao je ovaj snimak „apsurdnim“. Autor članka smatra da između video-snimka i izbora u SAD postoji veza iako autor to negira. „Hafington post“ je takođe povezao ovaj video-snimak sa predizbornom kampanjom u SAD.

Po mišljenju autora članka, snimatelji video-prikaza su povezani s Republikanskom partijom. „Katedrala u Kelnu sa polumesecom na oba vrha,’Oktobarfest‘ sa tablicama na arapskom i naravno, bez alkohola i svinjetine — tako Trampove pristalice predstavljaju Nemačku u bliskoj budućnosti“, navodi se u članku.

Nemački list „Bild“ je objavio članak pod naslovom „Tramp koristi čudni strašni snimak za predizbornu borbu“. Glavna poruka video-prikaza je: „Hrabri džihadisti uspeli da osvoje Nemačku i prošire kalifat. Oprezno, SAD, vaša zemlja ne sme da se završi ovako!“

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike