najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

U Americi postoji sistemski problem rasizma

Čuveni američki glumac Dastin Hofman smatra da u Americi postoji sistemski problem rasizma koji nije prisutan samo na dodelama Oskara.

Dvostruki oskarovac u nedelju uveče nije prisustvovao ceremoniji niti je gledao prenos, ali je bio na istom mestu gde i ovogodišnji dobitnik počasnog Oskara, koji je takodje bojkotovao ceremoniju.

“Otišao sam da gledam meč Njujork Niksa i tamo video svog prijatelja Spajka Lija koji se obukao za dodelu Oskara, ali je umesto toga gledao meč “, rekao je sinoć Hofman Asošijejted presu.

Li je prisustvovao utakmici na Medison Skver Gardenu u Njujorku u crnom smokingu, a tu je bio i komičar Trejsi Morgan, koji je takodje učestvovao u bojkotu.

Ovogodišnja dodela Oskara prošla je u znaku polemika o nedostatku rasne i etničke raznolikosti u Holivudu. Američka akademija na meti je žestokih kritika jer su drugu godinu zaredom iz nominacija izostavljeni glumci koji nisu belci.

“Uvek je bilo rasizma. To je slika ove zemlje”, rekao je Hofman.

Na pitanje kako bi bilo moguće unaprediti raznolikost u Holivudu, glumac je odgovorio da se “menjamo samo onda kada nas oni koji su ugnjeteni nateraju na to”.

Hofman je dobitnik dva Oskara za najboljeg glumca u filmovima “Kramer protiv Kramera” 1979. i “Kišni čovek” 1988. godine.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike