Završen Karneval u Budvi

Proteklog vikenda u Budvi je bilo više nego veselo:
Sjajan program 13. po redu Međunarodnog turističkog Karnevala, koji se ove godine odvijao u duhu slogana “Da nije ljubavi ne bi svijeta bilo” i lepo vreme, rezultirali su dolaskom više od 10.000 turista na budvansku rivijeru.
Program je počeo u petak 01. maja “Abrumom”, predvođen sjajnim Dragoljubom Djuričićem i salsa plesom, kojim su maske pozivale građane Budve i turiste na Karneval, nakon kojeg se, unutar Starog grada, fešta nastavila sa različitim tematskim žurkama do duboko u noć.
Maske iz svih krajeva sveta, njih 40, stigle su u Budvu kako bi bile deo “Velike karnevalske povorke” koja se održala u subotu 02. maja. Iste večeri, organizovani su spektakularni koncerti na tri bine unutar i ispred Starog grada, i na opšte zadovoljstvo brojne publike, nastupili su: grupa Colonia, hip hop klapa Who See, DJ sastav Stereo Ambasada, Dragoljub Đuričić i drugi.


Poslednji karnevalski dan tradicionalno je bio posvećen najmlađima koji su, u vešto izrađenim maskama, uživali uz pesmu i igru. “Mala karnevalska povorka” brojala je čak 35 grupnih maski, a mališani su nakon povorke uživali u bogatom zabavnom programu i animaciji tokom celog dana.

Pored bogatog kulturno-zabavnog programa, neizostavni deo Karnevala bili su i Slatki i Vinski kutak, gde su se služila crnogorska vina i tradicionalni slatkiši budvanskog kraja. Za sve one koji se nisu uspeli maskirati, mlade umetnice iz Budve svoj talenat izražavale su kroz slikanja lica posetiocima i turistima.

Ostavite komentar