U trendu

Uz GM dijetu možete izgubiti do sedam kilograma za nedelju dana: Ovo je tačan jelovnik, nema gladovanja

GM dijeta (General Motors dijeta) popularna je dijeta za mršavljenje, a veruje se da pomoću nje možete izgubiti sedam kilograma za sedam dana.

Planom ishrane General Motors dijete, osim što gubite od pet do sedam kilograma nedeljno, stavljate vaše telo u proces detoksikacije. Razlog su sastojci ove dijete: voće, povrće, mleko, čorba i šest do osam čaša vode dnevno.

Količina voća, povrća i vode koja se unese u organizam tokom jednog dana dobra je i za probavu. To će vam pomoći da telo oslobodite loših toksina koji čine da se osećate usporeno i nezdravo, piše dijeta.net.

GM čorba

GM čorbu je lako napraviti i sastoji se uglavnom od povrća. Može se jesti u neograničenim količinama tokom nedelju dana i dobro je da je jedete što je češće moguće.

Sastojci:

voda
dve zelene paprike
šest glavica luka (manjih ili dve veće)
paradajz
celer
glavica kupusa
kockica pileće supe
so i biber

Svi sastojci se stave u šerpu i kuvaju se najmanje 45 minuta ili dok povrće ne bude u potpunosti kuvano.

GM dijeta – jelovnik

Svakog od sedam dana obavezno je piti šest do osam čaša vode (osim ako nije drugačije naznačeno) i obavezno jedite GM čorbu, prenosi City Magazine.

Prvi dan

Možete jesti sve vrste voće osim banana. Ne postoje ograničenja u količini, jedite ga što više.

Drugi dan

Voće menjate s povrćem, koje možete konzumirati i kuvano i sirovo, a pri tome ne postoji ograničenje što smete, a šta ne smete jesti od povrća. Doručak vam može biti pečeni krompir, a po želji možete dodati malo maslaca. Ovo će telu dati ugljene hidrate koji su važni kako bi obezbedili energiju tokom dana. Povrće će omogućiti telu dovoljno hranljivih sastojaka i vlakana.

Treći dan

Osim banana i krompira, treći dan možete jesti sve mešavine voća i povrća bez ograničenja na vrstu i količinu. Krompir vam nije potreban jer ćete ugljene hidrate dobiti iz voća. U ovoj fazi telo je spremno za sagorivanje viška kilograma.

Četvrti dan

Banane i mleko – Možete pojesti do osam banana, možete popiti tri čaše mleka i naravno čorbu možete jesti koliko vam je potrebno i koliko želite. Banane su važne jer će vam nadoknaditi natrijum i kalijum koje je organizam izgubio u prethodna tri dana.

Peti dan

Dan za govedinu i paradajz – možete pojesti šest celih paradajza i dve porcije po 300 grama govedine. Govedinu ne morate pojesti celu, jedite onoliko koliko vam odgovara, dok bi paradajz trebalo da pojedete.

Povećajte unos vode za dodatne dve čaše kako bi pomogli telu da se očisti od mokraćne kiseline koja će nastati tokom probavljanja govedine. Meso će dati vašem telu gvožđe i proteine, a paradajz vlakna koja poboljšavaju probavu.

Šesti dan

I šesti dan se jede govedina, ali se paradajz menja mešavinom povrća koje ćete uzeti po sopstvenom izboru. Možete jesti povrća koliko želite, a govedine isto kao i peti dan. Ovaj dan telo je potpuno naklonjeno gubitku kilograma i videćete primetne razlike u vašem izgledu.

Sedmi dan

Poslednjeg dana jedite integralni pirinač, voćni sok i povrće, bez nekih ograničenja. Nakon ovog sedmodnevnog plana ishrane, trebalo bi da imate potpuno očišćen organizam i pet do sedam kilograma manje nego pre sedam dana.

Koja pića su dozvoljena?

GM dijeta zagovara konzumiranje vode kao preporučeni izbor pića na ovom planu mršavljenja i treba je piti u velikim količinama. Međutim, postoji još nekoliko napitaka koje smete konzumirati uz vodu, a to su: kafa, čaj i mineralna voda.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.