Kako imati ravan i zategnut stomak (2)

Na izgled stomaka utiču i svakodnevne navike koje ne spadaju u fizičku aktivnost.
Ispravite se! Poslušajte konačno savet koji ste slušali od mame i izgledaćete mršavije, a vaš stomak zategnutije. Da biste hodali pravih leđa, zamislite zategnutu strunu od temena do pete.
Sedite kao kraljica! Povijanje naglašava stomak. Da biste poboljšali svoj sedeći položaj, počnite od stolice – ona mora biti odgovarajuće visine (da stopala dodiruju pod). Postavite i jastuče iza svojih leđa, da biste sedeli u što ispravnijem položaju.
Ojačajte ramena! Jaka ramena će vam pomoći da hodate što pravilnije.
Izgradite grudne mišiće! Dobar telesni položaj i zategnutije stomačne mišiće lakše je imati ako ojačate mišiće gornjeg dela tela. Odlična vežba za to je sledeća: uzmite tegove ne teže od kilograma, savijte ruke u laktovima tako da su laktovi u visini grudi. Naizmenično pomerajte laktove od strana ka sredini.
Ne zanemarujte leđne mišiće! Oni su takođe veoma važni za celokupni položaj tela.
A evo i nekih aktivnosti koje nisu klasične vežbe, a i te kako su efikasne u otklanjanju suvišnih naslaga sa stomaka:
Odigrajte partiju tenisa. Posle nekoliko setova ispunjenih bekendima i forhendima, osećaćete zatezanje oko struka. Svaki pokret u kome se istežete da udarite lopticu predstavlja jednu vežbu za stomak.
Usisajte kuću. Guranje usisivača napred i nazad pomoći će vam da zategnete mišiće u abdominalnom području.
Bavite se baštenskim poslovima. Tu uvek ima šta da se grabulja, kopa, zaliva ili rilja. Sve ove aktivnosti dobra su stomačna vežba.
Joga je korisna. Ova drevna disciplina pre svega osnažuje duh i povećava elastičnost tela. Ni dobrobit za stomačne mišiće nije zanemarljiva. To su lagani i nežni pokreti koji izazivaju stalno kontrahovanje mišića.
Plivanje je veoma preporučljivo. Pogledajte samo savršene stomačne mišiće profesionalnih plivača i plivačica.
Kružite kukovima. Sećate li se hula-hopa koji je nekad bio popularan? Nabavite jedan komad i koristite ga za zatezanje stomačnih mišića, kao i za vitak struk.

7 komentara
 1. Met Parker

  Kilogrami se mogu smanjiti samo ako pravilno i dobro radite viježbe, a tjelesna aktivnost, jedna od najučikovitijih, jeste trčanje. U trčanju se izgubi 7kcl u minuti, što znači da biste u tjedan dana mogli izgubiti par kilograma, a koža koja ostaje poslje mršanja – nju je najbolje zategnuti viježbom trbušnjaka.

 2. Magdalena Jovanović

  Kako a smanjim salo i dođem do željenog stomaka?

 3. Zlata Šiljak

  Plivam svakog dana. Pomaže što se tiče svakog mišića na telu.

 4. Anastasija Poter

  Neki govore da plivanje uvećava mišićnu masu, a ovde piše da se od plivanja zateže stomak. Ja ću svaki drugi dan ići na plivanje pa ću se uveriti da pomaže. Mislim da je članak super i da pravilnom ishranom i vežbama možemo postići dobre rezultate.

 5. Mirjana Mihailović

  Tekst je odličan.

 6. Ivana Beslić

  Tekst je odličan.

 7. Sandra G

  Tekst je vrlo dobar, samo detaljnije treba objasniti ulogu ishrane.

Napišite komentar