U trendu

Ljudi koji se nikad ne goje kunu se u ovaj iznenađujuće jednostavan trening

Možda ste se ovih dana prepustili uživanju u hrani, ali kad dođe 1. januar, vreme je za donošenje novogodišnjih odluka, a među najpopularnijima je svakako ona o mršavljenju.

Dobra vest je da održavanje zdrave telesne težine ne mora da bude teško. Stručnjaci se slažu da je plivanje najbolja vežba za prevenciju debljanja.

Sagoreva više masti

Plivanje je aerobna aktivnost koja nije naporna za zglobove. Može pomoći u mršavljenju, izgradnji mišića, sprečavanju povreda i ublažavanju bolova u leđima.

Otpor koji pruža voda pomaže vam da uložite više napora i sagorite dodatne kalorije.

Pomaže u izgradnji mišića

Kako ulažete više napora tako ciljate na različite mišiće koji vam pomažu da se održite na površini vode. Tako zapravo gradite mišiće, što utiče na sagorevanje masti i pomaže da izgubite na težini.

Gradi izdržljivost i snagu

Fizioterapeutkinja Lalita Meksorli kaže da je plivanje odlično za izgradnju izdržljivosti i snage. Nije ni preterano teško, a neće povrediti ni naše zglobove ili mišiće.

„Redovno plivanje može vam pomoći da održite težinu i čak izgubite koji kilogram ako to želite. Idealan je trening za ljude koji ne vole intenzivnu fizičku vežbu, ali ipak žele da ostanu u formi. Takođe je odličan način da se opustite, smanjite stres i zabavite“, poručila je Meksorli.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar