U trendu

Ovo je tačan broj trbušnjaka koje treba uraditi za savršen stomak

Trbušnjaci su najpopularnija vežba za stomak, a specifičnost izvođenja trbušnjaka je u tome što ova vežba, bez obzira na to koliko često je izvodili, nikada ne postane lagana. Upravo zato želimo da izbegnemo izvođenje prevelikog broja trbušnjaka pa je dobro znati koliko zapravo trbušnjaka treba napraviti dnevno da bi rezultati bili vidljiv.

Odgovor je 30 trbušnjaka, a tome dodajte i podizanje nogu, plank i druge vežbe za učvršćivanje abdomena. Pripazite i na ishranu jer ukoliko se ne hranite zdravo, nijedna vežba neće imati dugoročni učinak.

Ukoliko se budete pridržavali toga, jasno definisane trbušne mišiće videćete već nakon nekoliko nedelja, a savetujemo da vam izvođenje trbušnjaka bude svakodnevna ili barem redovna navika.

Vredi podsetiti da je prilikom vežbanja trbušnjaka vrlo važno pravilo podupreti glavu i vrat. To činimo tako da prekrstimo prste na potiljku, čime podupiremo glavu i tako štitimo vrat od istezanja. Međutim, ruke nam nikada ne smeju služiti tome da guramo glavu prema napred da bismo lakše podigli telo.

Takođe, trbušnjake uvek treba raditi sa savijenim kolenima i bez podizanja stopala s poda. Stopala vam može pridržavati druga osoba ili ih možete pričvrstiti tako što ćete ih staviti ispod kauča.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar