Peškirom protiv celulita

Zvuči neverovatno da se peškirom može smanjiti celulit. Masaža ili trljanje tela peškirom može značajno uticati na smanjenje celulita – to su pokušale mnoge Francuskinje i dalo je pozitivne rezultate.
Da bi se značajno samnjio celulit na telu, potrebno je voditi računa o ishrani, količinama popijene tečnosti, disanju, fizičkim aktivnostima i primeniti razne načine masaže.
Trljanje kože peškirom višestruko deluje na organizam, pa samim tim pomaže u smanjenju celulita.
Kako trljanje kože peškirom pomaže?
Trljanje kože dovodi hranu do kože tako što poboljšava cirkulaciju i samim tim omogućava krvotoku da izbacuje otrovne materije iz delova tela sa celulitom, a u njih dopremi hranljive sastojke. Pored toga, ovakva masaža smiruje nerve i poboljšava disanje kože, čime se poboljšava kvalitet tkiva ispod kože.
Trljanje je podjednako korisno i suvim i mokrim peškirom. Za većinu žena je lakše kada masiranje peškirom kombinuju sa kupanjem i tuširanjem.
Način masaže
Kada nakvasite telo i nasapunjate se, onda celo telo istrljajte oštrom četkom ili sunđerom. Trebalo bi trljanjem (masažom) preći sve delove tela u trajanju od nekoliko minuta. Pređite gore-dole i kružnim pokretima preko kože na rukama, nogama, trbuhu i leđima. Kada pređete preko celog tela, onda još tri-četiri minuta trljajte samo one delove tela na kojima imate naslage celulita.
Posle trljanja, isperite telo tušem tako što ćete postepeno smanjivati temperaturu vode, tako da se na kraju isperete gotovo hladnom vodom. Ukoliko koristite ručni tuš, tuširajte se nekoliko minuta počev od nogu pa naviše.
Posle tuširanja, počnite sa brisanjem peškirom, ali tako što ćete trljati celo telo dok skoro ne pocrveni. Trljanje suvim peškirom treba da traje 5-6 minuta. Kada osušite celo telo, blago masirajte peškirom mesta sa celulitom. Umesto peškira, može se koristiti suvi sunđer ili rukavica za tuširanje.
Na ovaj način se razbijaju celulitne otekline, poboljšava cirkulacija, a koža postaje glatka. Koža brže pocrveni kada je peškir suv nego kad je vlažan. Kada koža blago pocrveni, to je znak da je krv dospela do površine kože i samim tim donosi hranljive sastojke, a uklanja otrovne i štetne materije iz kože i potkožnog tkiva.
Posle kupalja i masaže, možete namazati postepenim i laganim utrljavanjem celo telo nekom kremom ili losionom za telo, kako biste još jednom izmasirali kožu.
Umesto zaključka
Preporučujemo ovakav svakodnevni ritual u trajanju od osam do deset minuta sve dok se celulit ne smanji.
Savetujemo da sve navedene pokrete izvodite polako i smireno, da uživate u celom tretmanu i na taj način smirite nerve, pa tako i ceo organizam. Kada se celulit smanji ili skroz nestane, treba nastaviti sa masažama kako se celulit ne bi vratio.
Navedenim načinima omogućavamo bolju i kvalitetniju cirkulaciju krvi i samim tim sprečavamo nagomilavanje štetnih i masnih sastojaka u mišićima i ispod kože. Ako svakodnevno radimo ovo što smo naveli, uz ostale savete za zdrav život, možemo značajno smanjiti celulitne naslage, kao i suvišne kilograme.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike