U trendu

Šta donosi 333 ponavljanja sklekova dnevno u 30 dana

Sten Brovni poznat je po milionu pratilaca na svom YouTube kanalu, ali i tome što se ne plaši izazova, posebno kada su u pitanju sklekovi, bilo da pokušava da obori svetski rekord u ovoj vežbi ili namerava da izvede plutajući sklek koji je postao viralna pojava na društvenim mrežama, ubrzo se ustaljujući kao najteži predstavnik svoje vrste na svetu…

U jednom od svojih poslednjih videa, Brovni je izazvao tri svoja prijatelja na tridesetodnevnu sklek transfomaciju, tokom koje bi trebalo da kompetiraju po dvesta ponavljanja dnevno i predstave svoje rezultate. Kako ne bi izostajao sa zabave, jutjuber je odlučio da isprati svoje prijatelje i dodatno sve začini sa 333 skleka tokom trideset dana, što je nekoliko bonus ponavljanja koja su mu na kraju pomogla da dostigne 10.000 ponavljanja tokom meseca.

Da li je ovo pametan fitnes režim za bilo koga? Naravno da nije. Mladić je jednostavno mogao da upita olimpijskog trkača Nika Simonsa koji se našao u agoniji pre nekoliko nedelja, kada je kompletirao svoj tretman od 300 sklekova dnevno tokom 30 dana. Kako je Brovni sam izjavio: “Verovatno mislite da je ovo previše. To ne može biti zdravo. U pravu ste, ali radi nauke, ja to moram uraditi.”

Kada je probao ovo da uradi, stvari su krenule dobro kao što se moglo očekivati. Do petog dana Brovnijeva forma je ostala gotovo nepromenjena i nije napredovao brzo koliko se nadao. Bez i jednog dana odmora, njegovo telo nije imalo vremena da se oporavi i to je počelo da se primećuje. “Ovo je užas”, priznao je jutjuber sedmog dana. Međutim, na pola puta, progres je bio očigledan sa sklekovima koji su postajali sve “lakši i lakši”. Na kraju treće nedelje ovaj fitnes fanatik uspeo je da kompletira 300 ponavljanja ispod 12 minuta, što je ujedno novi svetski rekord.

Nakon što je prošlo mnogo vremena, zadnja nedelja je donela obilje bola, sa prvim rezultatima koje je Brovni izneo: na startu izazova bio je težak 80 kilograma, dok je na kraju težio 79.1 kg, što je svakako beznačajna razlika. Širina njegovih grudi porasla je sa 110 na gotovo 113 cm, što je opet neznatan napredak.

(Men’s Health)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.