Sa ova dva prirodna recepta preduhitrite bronhitis i kašalj

Čim kašalj potraje nešto duže, svi se okrećemo antibioticima. To, svakako, nije rešenje jer može da napravi više štete nego koristi. Naime, antibiotik vam neće biti od pomoći ako je u pitanju virusno obolenje, a tako ćete samo povećati otpornost tih mikrorganizama. Naš narod ima izreku da je bolje sprečiti nego lečiti, pa vam tako donosimo dva recepta na prirodnoj bazi, koje možete koristiti i preventivno.

Maslinovo ulje, med, limun

Naspite kašiku maslinovog ulja, 2 kašike vode, 1 kašiku meda i 2 kašike limunovog soka, sve to pomešajte u šerpi i zagrejte. Pijte tokom dana, pola napitka ujutro, pola uveče. Počnite sa primenom na vreme, pre nego što se simptomi virusa pogoršaju, i više nikad nećete imati problema sa bronhitisom i kašljem.

Mleko, med, žumance

Skuvajte 250 ml mleka, zatim ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Kada se ohladi, dodajte kašiku maslaca i kašiku meda. Pomešajte sve sastojke, a onda i umućeno žumance i četvrtinu kašike sode bikarbone. Uzimajte ovaj lek pre spavanja, bar pet dana zbog postizanja boljih rezultata. Ovaj lek je odličan za lečenje kašlja, bronhitisa, upale grla i traheitisa, a mogu da ga koriste i deca.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.