Sedam vrsta voća koje treba jesti kako biste istopili salo na stomaku

Ako imate salo na stomaku i želite da ga se rešite, ali ne želite da idete na restriktivnu dijetu, možda bi trebalo da uključite neko od ovih voća u svoju ishranu. Ove vrste voća treba jesti nekoliko puta nedeljno, a idealno bi bilo da dnevno pojedete voće ili dva na ovoj listi, prenosi Index.hr.

U nastavku donosimo sedam vrsta voća koje će vam pomoći da izgubite salo na stomaku i poboljšate svoje zdravlje tokom vremena.

Jabuke

Prema Health Shots-u, jabuke su bogate dijetalnim vlaknima, posebno pektinom, koji pomaže da se osećate sito i smanjuje apetit. Osim toga, jabuke su niskokalorično voće, što ih čini odličnom hranom ako želite da smršate. Antioksidansi u jabukama, kao što su kvercetin i flavonoidi, mogu smanjiti upalu i poboljšati metaboličko zdravlje, doprinoseći gubitku masti na stomaku.

Bobičasto voće

Bobičasto voće, kao što su jagode, borovnice, maline i kupine, prepune su antioksidanata, vitamina i vlakana, prenosi Health Shots. Njihov visok sadržaj vlakana pomaže u regulisanju varenja i održava osećaj sitosti duže, smanjujući verovatnoću prejedanja. Bobice takođe imaju nizak glikemijski indeks, što znači da ne izazivaju značajne skokove šećera u krvi, pomažu u kontroli insulina i smanjuju skladištenje masti.

Ananas

Ananas sadrži bromelain, enzim koji pomaže varenje i smanjuje nadimanje i upale. Ovo tropsko voće je takođe bogato vitaminima i antioksidansima koji podržavaju metaboličko zdravlje i gubitak masti. Isto tako, visok sadržaj vode u ananasu pomaže vam da ostanete hidrirani i siti i kontroliše preteranu želju za prejedanjem.

Banane

Banane su odličan izvor kalijuma koji pomaže u ravnoteži nivoa natrijuma u ​​telu i smanjuje zadržavanje vode i nadimanje. Takođe sadrže otporni skrob, vrstu ugljenih hidrata koji podstiču oksidaciju masti i smanjuju skladištenje masti. Jedenje ovog popularnog voća može vam pomoći da se osećate sito i zadovoljno, smanjujući verovatnoću prejedanja i smanjenje sala na stomaku.

Lubenica

Lubenica je hidratantno voće sa visokim sadržajem vode i malo kalorija. Jedenje lubenice može vam pomoći da ostanete siti i zadovoljni. Studija objavljena u časopisu Nutrition otkrila je da lubenica takođe može pomoći u kontroli krvnog pritiska kod ljudi sa viškom kilograma zbog sadržaja aminokiselina, prenosi Health Shots.

Kivi

Kivi je hranljivo voće, bogato vlaknima, vitaminima i antioksidansima. Vlakna u kiviju poboljšavaju varenje i sprečavaju nadimanje, dok nizak sadržaj kalorija čini ga savršenim dodatkom dijeti za mršavljenje. Sadrži i aktinidin, enzim koji pomaže varenju, dodatno podržava zdravlje probavnog sistema i smanjuje masnoću na stomaku.

Avokado

Avokado je odlična hrana za konzumiranje ako želite da smanjite masnoću na stomaku. Ovo voće sadrži visok udeo zdravih masti, posebno mononezasićenih masti. Ove masti mogu pomoći u smanjenju abdominalne masti promovisanjem sitosti i smanjenjem ukupnog unosa kalorija. Vlakna u avokadu pomažu varenje i sprečavaju nadimanje, što rezultira ravnijim stomakom tokom vremena.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.