U trendu

Australija: Strože mere zbog novog omikron soja korone

MELBURN – Zbog širenja nove varijante korona virusa, tzv. omikron soja od danas se u Australiji uvode nova ograničenja za sve koji su bili u devet južnoafričkih zemalja u kojima je potvrđeno širenje ovog novog mutiranog soja virusa.

Reč je o državama Južna Afrika, Namibija, Zimbabve, Bocvana, Lesoto, Esvatini, Sejšeli, Malavi i Mozambik, prenosi Rojters.

Vlada je naredila da odmah stupa na snagu zabrana ulaska svim putnicima iz navdenih zemalja koji nisu državljani Australije i nadzirani 14-dnevni karantin za državljane Australije i njihove pratioce koje se vraćajnu iz ovih zemalja, izjavio je ministar zdravlja Greg Hant.

Ova ograničenja se odnose i na strane studente i kvalfiikovane izbeglice koji dolaze iz zemalja sa kojima Australija ima otvorene granice, ali koji su bili u bilo kojoj od devet rizičnih zemalja u poslednjih 14 dana.

„Ako medicinski dokazi pokažu da su potrebne dalje akcije, nećemo oklevati da ih preduzmemo. To uključuje i moguća jačanja ili proširenja ograničenja“, rekao je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar