U trendu

Naslovne strane za četvrtak, 4. mart 2021. godine

Dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja od četvrtka pišu o sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslava Lajčaka, predlozima novih mera za suzbijanje širenja epidemije virusa korona i izveštaju Fridom Hausa o poštovanju političkih prava i gradjanskih sloboda u Srbiji.

VEČERNJE NOVOSTI – Pod naslovom „Zatvaranje kafana u subotu i nedelju“ o mogućim merama za smanjenje broja novoinficiranih virusom korona. U tekstu „Nikom sve, a svakom dosta“ o stavu predsednika Srbije prema kompromisu sa Prištinom.

ALO – „Patrijarh u izolaciji zbog korone“, o preventivnoj samoizolaciji patrijarha SPC Porfirija.

BLIC – O prvim potezima novog srpskog patrijarha u tekstu „Porfirije donosi promene u SPC“.

DANAS – O novom izveštaju organizacije Fridom Haus po kom je Srbija „delimično slobodna zemlja“ u tekstu „SNS ugrožava politička prava i gradjanske slobode“. Pod naslovom „Kazna gradonačelniku Beograda zbog skrivanja cene spomenika“ list piše da se poverenik za informacije od javnog značaja obratio Vladi Srbije zbog ćutanja gradskih vlasti o troškovima postavljanja spomenika Stefanu Nemanji.

KURIR – „Piksi na rodjendan preuzeo ‘orlove'“, o novom selektoru fudbalske reprezentacije Srbije Draganu Stojkoviću Piksiju. „Umire 20 odsto više muškaraca, žene duže boluju“, o epidemiji korona virusa u Srbiji.

INFORMER – „Gaziće Srbija sve po redu“, o novom fudbalskom selektoru Dejanu Stojkoviću Piksiju. „Britanski soj korone hara Srbijom“, o epidemiološkoj situaciji.

POLITIKA – „Ishitrena rešenja mogu dovesti do katastrofe“, rekao predsednik Srbije posle razgovora sa Miroslavom Lajčakom o nastavku dijaloga Beograda i Prištine.

SRPSKI TELEGRAF – „Patrijarha podržavaju svi Srbi“, piše list o patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Porfiriju

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.