Odloženo suđenje za Netanjahua zbog novog zaključavanja

JERUSALIM – Naredno ročište na suđenju izraelskom premijeru Benjaminu Netanjahuu zbog optužbi za korupciju odloženo je zbog pooštrenih mera protiv korona virusa.
Okružni sud u Jerusalimu rekao je da se ročište odlaže na neodređeno vreme, navodi Rojters.

Netanjahu pred sudom odgovara za krivična dela u korupcionaškom slučaju u kome je optužen da je u zamenu za usluge tražio od moćnog medijskog mogula da se o njemu povoljno izveštava.

Netanjahu je optužen za prevaru, zloupotrebu poverenja i mito u tri slučaja.

Izraelski premijer porekao je ranije sve optužbe i izjavio da je žrtva „lova na veštice“ od strane neprijateljskih medija, organa reda i pravosuđa.

Izrael trenutno sprovodi kampanju vakcinacije protiv Covid 19 u kojoj je prvu od dve doze vakcine primilo skoro 20 odsto stanovništva, a Netanjahu je u četvrtak rekao da je država obezbedila dovoljno vakcina za imunizaciju celokupne odrasle populacije do kraja marta.

U međuvremenu, on je pozvao Izraelce da ulože poslednji veliki napor i da zaustave prenos zaraze pridržavajući se pooštrenih ograničenja. Većina škola i preduzeća zatvorena je od danas, a ljudi ne traba da se udaljavaju više od 1.000 metara od kuće, osim za osnovne potrebe.
Javna okupljanja su jako ograničena, a javni prevoz redukovan.

Ova ograničenja treba da traju najmanje dve nedelje. Na hiljade policajaca biće raspoređeno da ih kontroliše, a kontrolne blokade puteva postavljene su na svim glavnim saobraćajnicama, prenosi agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.