OKS: Dodela godišnjih priznanja u ponedeljak na RTS-u

BEOGRAD – Izbor najboljih sportista, timova i trenera za 2020. godinu, zbog pandemije korona virusa neće biti održan na tradicionalnoj svečanosti, nego u specijalnoj emisiji u ponedeljak na RTS-u, saopštio je danas Olimpijski komitet Srbije (OKS).

Nagrade će biti dodeljene u kategorijama za najuspešnijeg sportistu, najuspešniju sportistkinju, kao i najuspešnijeg trenera.

Trofej će poneti i najuspešniji mladi sportista Srbije, a po izboru OKS biće dodeljeno i posebno priznanje za ostvarene sportske rezultate u protekloj godini.

Trofej „Olimpijsko srce – general Svetomir Đukić“ koji se dodeljuje za posebna dostignuća i životni doprinos u jačanju olimpijskog pokreta, takođe će biti uručen.

Trofeji u svim kategorijama dodeljuju se u skladu sa jasnim kriterijumima koje određuje Izvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije.

Usled situacije sa pandemijom virusa Covid – 19, najveći broj međunarodnih reprezentativnih ekipnih takmičenja je odložen, te timovi nisu bili u prilici da ostvare kriterijumske rezultate za osvajanje trofeja. Iz tog razloga, ove godine neće biti dodeljene nagrade najboljem muškom i ženskom timu.

Specijalna emisija emitovaće se u ponedeljak 18. januara, od 18.25 sati, na Prvom programu RTS-a.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.