Premijera baleta „Sedam smrtnih grehova“ 9. februara u NP

BEOGRAD – U okviru projekta „Mladi koreografi“ 9. februara u 19 časova na Velikoj sceni Narodnog pozorišta premijerno će biti izveden jednočini balet „Sedam smrtnih grehova“ autorska predstava baletskog umetnika Igora Pastora, najavili su iz Narodnog pozorišta.

Projekat „Mladi koreografi“ pokrenula je, pre nekoliko godina, direkcija Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu sa ciljem da pruži šansu i otvori novi prostor mladim, kreativnim baletskim stvaraocima.

Koreograf i autor libreta jednočinog baleta „Sedam smrtnih grehova“ Igor Pastor ističe da je inspiraciju za ovim delom dobio tokom izolacije koja je bila zbog pandemije Korona virusom

„U izolaciji sam shvatio koliko brzina života i naše ambicije utiču da zaboravimo koje su prave vrednosti: zdravlje, biti dobar čovek, poštovanje, porodica, ljubav, prijateljstvo…“ kaže Pastor.

Ova predstava je njegov koreografski debi u matičnom Narodnom pozorištu.

U njegovoj autorskoj reči Pastor ističe da „čovek u sadašnjem savremenom i brzom svetu koji nam je nametnut često zbog svojih ambicija zapostavlja prave vrednosti i nesvesno gubi svoju čistu stranu i ulazi u tamu ljudskog greha“

Solističke uloge poverene su Milanu Rusu, Brankici Mandić, Tijani Šebez, Milošu Marijanu, Nikolu Bianku i Karlosu Rene Alvaradu, a u ansamblu su i Ada Raspor, Maja Stojakov, Mina Radoja, Ljiljana Velimirov, Olja Đukić, Kristofer Vaskez, Sonja Milovanov i Antonio Bibo.

Muziku je komponovao Miroslav Bako, scenograf je Jasna Saramandić, kostimograf Katarina Grčić, a asistent koreografa Marija Bajčetić.

Pastor je rođen 1990. godine u Novom Sadu. Po završetku srednje Baletske škole u Novom Sadu 2009. godine angažovan u Srpskom narodnom pozorištu. Iste godine dobija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.