U trendu

Proglasili ga mrtvim, a on se posle dva meseca pojavio na vratima

Kinez Jiao (43) koga su doktori uredno proglasili mrtvim, vratio se kući živ, što je šokiralo članove njegove porodice. Pokojnik se pojavio na pragu kuće dva meseca nakon što je porodica održala sahranu i kremirala telo preuzeto iz bolnice.

Gospodin Jiao, koji je ima mentalnu bolest, nestao je iz svoje kuće u jugozapadnom kineskom gradu Chongking u martu mesecu, izjavio je njegov ujak, poznat po prezimenu Liu.

Njegov preplašeni ujak rekao je lokalnim medijima da je cela porodica bila šokirana kada su pomislili da se Jiao „vratio iz mrtvih“. Međutim, na kraju se ispostavilo da je u pitanju greška. Naime, iz bolnice tvrde da su doktori pomešali drugog pacijenta sa njim jer su bili veoma slični.

Bolnica je rekla da su doktori slučajno identifikovali drugog muškarca, čije ime nije poznato, kao Jiaoa jer su veoma ličili. Lekari su pregledali ličnu kartu pacijenta i izgledali su zaista slično „, rekao je dr Liu Ksiao, glavni lekar za hitne slučajeve u Kineskoj bolnici za tradicionalnu medicinu u Venzhouu.

‘Snimili smo sliku i poslali je policiji. Odgovornost policije je bila da identifikuje osobu i kontaktira porodicu “, dodao je dr Liu.

Porodica je sledećeg dana stigla u bolnicu, a doktori su im rekli da najverovatnije neće preživite jer mu je dijagnostifikovan ozbiljni oblik tuberkuloze. Njegov ujak rekao je da nisu uspeli da ga identifikuju jer je nosio masku i bio priključen na kiseonik.

Takođe nisu uspeli da mu priđu zbog straha od korona virusa. Porodica je rešila da ga dovede bliže kući i potrošila je više od 12.000 juana (1.300 evra) na transport.

Međutim, doktori su ga ubrzo proglasili mrtvim. Porodica nije videla telo jer je odmah poslato u krematorijum usled pandemije. Porodica je potrošila još 140.000 juana (oko 15.000 evra) na veliku sahranu.

Dok se porodica borila sa tugom, njegov ujak je primio poziv od policije krajem maja. Rekli su mu da su pronašli beskućnika koji tvrdi da je Jiao. Uz pomoć policije, Jiao se vratio kući 5. juna.

Zbog svog mentalnog stanja, gospodin Jiao nije bio u stanju da objasni kako je prešao gotovo 1.500 kilometara (Chongking) do Shangrao-a, javljaju kineski mediji. Porodica sada očekuje odštetu od bolnice, prenosi Dejli Mejl.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.