U trendu

Crni prah za holivudski osmeh: Najefikasnije izbeljivanje zuba kod kuće

O holivudskom osmehu i savršeno belim zubima sanjaju svi. Mnogi se zbog toga podvrgavaju raznoraznim tretmanima, a ima i onih koji veruju u magiju izbeljivanja sa pastom za zube.

Sve to se pokazalo poprilično neefikasno i kratkotrajno sa posledica poput upaljenih desni i oštećenjima na zubnoj gleđi.

Da ne bi ste trošili novac uzalud ugrožavali zdravlje zuba, okrenite se prirodnim preparatima. Jedan od najboljih je aktivni ugalj.

Šta je aktivni ugalj?

Aktivni ugalj je jedno od prirodnih sredstava koje se kroz istoriju koristilo u lečenju brojnih oboljenja – od dizenterije, pa sve do posledica zračenja, a primenjivao se i u lečenju trovanja i kožnih infekcija.

U pitanju je običan drveni ugalj.

Aktivni ugalj privlači štetne supstance i zadržava. Dobija se obradom uglja u parnoj komori, otvaranjem i povećavanjem površine, zahvaljujući čemu dobija veću sposobnost privlačenja.

Upotreba u izbeljivanju zuba

U keramičkoj ili staklenoj posudi rastvorite dve tablete aktivnog uglja sa malo vode ili u nekoliko kapi vode sipajte izdrobljeni ugalj. Promešajte dok ne dobijete smesu poput paste. Natopite četkicu za pranje zuba i perite ih na uobičajen način oko dva minuta. Isperite usta, pa ponovite proceduru. Na kraju pažljivo uklonite sve tragove uglja koji je zaostao između zuba.

Ako vam više odgovara, aktivni ugalj u prahu možete da pospete po četkici za zube i tako ih oprati na uobičajen način.

NAPOMENA:

Aktivni ugalj je bez ukusa i tokom pranja zuba nećete imati neprijatne osećaje ni ukuse.

Drugi način da koristite aktivni ugalj jeste da žvaćete tabletu, pa nakon toga zube operete normalno – četkicom i pastom za zube.

Dejstvo

Aktivni ugalj poseduje nežno abrazivno svojstvo, a nakon trećeg ispiranja zuba njime, primetićete da vam zubi škripe – to je znak da su očišćeni od svojih naslaga koje su se nagomilale na površini zuba, a koje uobičajeno pranje nije uspelo da ukloni. Neka iskustva govore, da ćete na ovaj način, postići efekat koji je identičan onom nakon profesionalnog čišćenja zuba od naslaga i kamenca kod zubara.

Izbeljivanje zuba aktivnim ugljem možete da primenjujete jednom u 7 do 10 dana.

Kontraindikacije

Nuspojave ovog tretmana su gotovo neočekivane, ali postoje izvesna stanja u kojima nije preporučljivo primenjivati ga. Trudnice i dojilje moraju da budu posebno oprezne i pre primenjivanja je preporučljivo da se posavetuju sa lekarom. Takođe, ako ste skloni alergijama, najbolje je da posavetujete sa stomatologom. Budite pažljivi u primeni aktivnog uglja i ako imate probleme sa disanjem ili gutanjem, prenosi mogu ja to sama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar