U trendu

Od solarijuma izgledate mlađe i zdravije?

Sigurno ste se naslušale upozorenja o štetnom dejstvu solarijuma – moguće ih je čuti na svakom koraku. Ipak, ni sva upozorenja ne uspevaju da odvrate mnoge žene od redovne posete solarijumu i čvarenja u njemu. Ne baš retko, žene postanu zavisne od toga da im je telo bronzane boje; to im izgleda znatno zdravije od tena blede boje (fuj, kao da su bolešljive!), plus im i lepše deluje, pa same sebi izgledaju mlađe. Zbog svega toga, osećaju znatno veće samopouzdanje nego što bi ga osećale sa bledunjavom kožom i jednostavno ne žele da se odreknu uživanja u takvom svom izgledu.
Problem sa tamnjenjem u solarijumu je to što je to nezdravo – koža se isušuje i brže stari. Moguće je da vam taman ten izgleda lepše od svetlog; međutim, priča o tome da se od solarijuma izgleda mlađe jednostavno nije tačna. Od solarijuma, kao i od preteranog izlaganja sunčevim zracima, koža ubrzano stari. Tako će žena od dvadeset-i-nešto godina, ukoliko redovno posećuje solarijum, izgledati desetak godina starije (bez preterivanja!). Sebi možda neće, dok zaljubljeno gleda svoje preplanulo telo, ali svojoj okolini hoće. Posle tridesete, izgledaće kao (znatno) starija sestra svojim vršnjakinjama.
Međutim, vi baš volite preplanuo ten! Imate tako lepe asocijacije kad god se vidite u ogledalu i stvarno želite takav izgled! Činjenica je da mnogima preplanuo ten izgleda privlačno – ali za to vam nije neophodan solarijum. Danas postoji zaista veliki broj proizvoda za samopotamnjivanje – možete upotrebljavati losione, kreme ili penu. Nekoliko sati pre nanošenja sredstva za samopotamnjivanje uradite piling, naročito na laktovima, kolenima i petama, ili će ta mesta upiti veću količinu preparata i dobiti narandžastu boju. Pola sata pre upotrebe preparata nanesite losion za telo – i spremne ste da potamnite bez negativnih posledica po vašu kožu.
Ukoliko se bojite da ćete sredstvo za samopotamnjivanje naneti neravnomerno i izgledati smešno, možete, za prvih nekoliko puta, otići u kozmetički salon da vam to stručno obave – i pažljivo „skidati“ njihove „cake“. Samo se držite dalje od solarijuma – verujte, vaša koža će vam biti zahvalna na tome.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike