U trendu

Ovih šest stvari radimo skoro svi, a one nam skraćuju život

Neke navike nam zaista mogu skratiti život, a da toga nismo ni svesni. Ovo su neke koje radimo skoro svakodnevno, a stručnjaci upozoravaju da moramo ovo da promenimo.

1. Ako jedete kasno uveče, to vam može povećati rizik od srčanih oboljenja i dijabetesa.

2. Preslana hrana može uzrokovati probleme sa bubrezima i srcem i jedan je od najčešćih uzroka smrti povezanih sa ishranom.

3. Ako ne perete ruke dovoljno ili pravilno, podložni ste bakterijama i virusima, a pravilna higijena ruku smanjila bi broj smrtnih slučajeva uzrokovanih bolestima koje te bakterije izazivaju.

4. Korišćenje zubnog konca trebalo bi da vam postane svakodnevna navika. Prvenstveno jer na taj način smanjujete broj nakterija u ustima, a upala desni može uzokovati zdravstvene probleme koji mogu skratiti život.

5. Grickanje noktiju nije samo navika koja je estetski odbojna, već i rizična po zdravlje i život. Bakterije iz grupe streptokoka i stafilokoka se mogu preneti kroz prljavštinu ispod noktiju, a u organizmu mogu izazvati čak i sepsu.

6. Ne možete da odolite da ne istisnete bubuljicu na licu? Nemojte to raditi jer ćete na taj način otvarate prostor bakterijama, koje mogu napraviti ozbiljan probelem na vašem licu ali i telu..

1 komentar
  1. Anonimni

    Svako jutro kad otvorite oči, sačekajte bar minut, još dok ležite.Istegnlite se, onda polako se dignite u sedeći položaj.Ostanite tako , dok Vam se ne ustaje.Ustanite i opet se protegnite.Dalje vam je sve na volju. Ostale gluposti vam serviraju oni, koji prodaju maglu.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike