U trendu

Dokazano: vijagra pomaže ženama koje piju ove lekove

Klinička studija rađena na 98 žena koje koriste antidepresivne lekove a još nisu u menopauzi – potvrdila je da im vijagra pomaže pri doživljavanju orgazma. Međutim, vijagra nije uticala na njihovu seksualnu želju i seksualno uzbuđenje.

Za žene koje su na antidepresivnim lekovima i imaju problema s orgazmom ovo je jako dobra vest, rekao je psiholog Stenli Althof (Stanley Althof) iz Vest Palm Biča na Floridi.

Antidepresivni lekovi mogu uticati na seksualnu želju i samu seksualnu aktivnost uprkos tome što osobu leče od depresije i samim tim se očekuje da zainteresovanost za seks bude veća.

Mnogi pacijenti smanjuju dozu leka ili potpuno prestaju da ga uzimaju baš zbog tog sporednog efekta na seksualni život. Više od 50 procenata pacijenata koji koriste ove lekove, naročito Prozac, Paxil i Celexa, žale se na seksualne probleme. Razlog je taj što ti lekovi povećavaju količinu serotonina u mozgu, koji usporava i produžava vreme koje je potrebno za postizanje orgazma. To se dešava zbog toga što serotonin usporava oslobađanje jedne druge supstance, koja se zove dopamin i koja stimuliše postizanje orgazma. Vijagra povećava protok krvi u seksualnim organima i na taj način ima pozitivan efekat na orgazam. Studija je trajala osam nedelja, a prosečna starost žena bila je 37 godina.

Još članaka o vijagri…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)