U trendu

Kada vidite šta cigareta posle seksa radi telu, neće vam pasti na pamet da je upalite

Pušenje cigarete nakon seksa decenijama se smatra nečim sofisticiranim, posebno u filmovima i serijama, međutim, istina je potpuno drugačija. Prava istina je da je paljenje cigarete nakon seksa zapravo jako loše, ne samo za zdravlje, već i za sam seks.

Pojedine hemikalije koje cigarete sadrže mogu da se ponašaju kao vazokonstriktori. Samo pomislite na vazektomiju – u pitanju je procedura kroz koju muškarac prolazi kako bi uklonio svoju mogućnost da učini ženu trudnom. Evo o čemu se radi. Protok krvi ključan je za stvaranje erekcije, a zbog toga što cigarete sužavaju krvne sudove, do penisa dolazi znatno manje krvi i on je zapravo manji nego što treba. Jedno istraživanje otkrilo je da samo 2 cigarete mogu da negativno utiču na erekciju kod muškaraca, ali i da su muškarci koji pate od erektilne disfunkcije često pušači, ili bivši pušači.

A tu su i mnogi drugi problemi koji su povezani sa pušenjem cigareta kao što je zadihanost i smanjeni kapacitet pluća – a sve to može drastično da pokvari seks. Ako sledeći put nakon seksa poželite da upalite cigaretu, setite se da bi to ujedno mogao da vam bude i poslednji put da ga imate, tj, da ste u stanju da ga imate, prenosi Avaz.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar