U trendu

Koja je prosečna dužina penisa?

Istraživači imaju dobre vesti za veliki broj muškaraca – nova analiza veličine „prosečnog“ penisa pomoći će većini muškaraca da se uvere u svoju „normalnost“.

Mnogi muškarci brinu o veličini svog penisa, čak i kada nema razloga za zabrinutost. Donedavno, nije bilo formalnih istraživanja o veličini „prosečnog“ ili „normalnog“ penisa. Takođe, nije bilo zvaničnih i ozbiljnih pokušaja da se razvije sistem koji će pokazati prosečan raspon veličine opuštenog ili penisa u punoj erekciji.

Britanski istraživači pregledali su i analizirali podatke 17 objavljenih studija koje su obuhvatile više od 15.500 muškaraca kojima su zdravstveni profesionalci merili veličinu penisa, koristeći standardnu proceduru.

Prosečna dužina opuštenog penisa iznosila je oko 9 cm, a prosečna dužina penisa u erekciji – oko 13,5 cm.

Gledajući stvari na drugačiji način, prosečni obim penisa u opuštenom stanju iznosio je oko 9.4 cm, a prosečna obim penisa u erekciji – oko 11.7 cm.

Nalazi su korišćeni za kreiranje skupa tabela i grafikona koji bi trebalo da pomognu lekarima kada razgovaraju sa pacijentima koji „brinu“ o veličini svoga penisa, ili kada istražuju moguću vezu između neuspeha u korišćenju kondoma i veličine penisa.

„Verujemo da će ovi grafikoni pomoći mnogim lekarima da uvere veliku većinu svojih muških pacijenata da je njihova veličina penisa u granicama normale“, izjavio je dr Dejvid Vele, sa Kraljevskog koledža u Londonu.

Istraživači kažu da će koristiti grafikone da bi ispitali raskorak između onoga što muškarci misle o veličini svog penisa:

  • Šta misle o veličini svog penisa u odnosu na „prosek“?
  • Kolika je stvarna veličina njihovog penisa u odnosu na „prosečne“ rezultate grafikona?
  • Šta muškarci misle o tome kolika bi veličina njihovog penisa trebalo da bude?

Napomena

Istraživači se nadaju da će muškarci shvatiti „svoju seksualnu stvarnost“ i da neće biti u zabludi „verujući bajkama“ u seksi-literaturi i seksi-filmovima.

Studija je objavljena u internet izdanju časopisa „BJU International“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar