U trendu

Oslobodite se nervoze za 20 sekundi: Protrljajte samo jedno mesto na vratu!

Osećate da ste stalno napeti? I da ona vremenom samo raste? Razlog tome se možda krije u korenu neke fizičke, ali i mentalne bolesti.

Nažalost, često joj, nesveni posledica svog ritma života, i sami doprinosimo.

To možemo da popravimo izmenom ishrane, sitnim promenama ponašanja, a tehnike samopomoći uopšte nisu komplikovane.

Zapravo, verovali ili ne, ali dovoljno je da odvojite samo po minut, ili dva da biste odmorili, predahnuli i prionuli na svoje obaveze sa više elana.

Nerv vagus je najduži od ukupno 12 kranijalnih nerava, a ide od mozga, preko lica i vrata, do grudnog koša, pa sve do stomaka. Važan je za rad srca, pluća, sistema za varenje, ali i za gutanje, govor, pljuvačne žlezde.

Takođe, njegovo zdravlje je odgovorno i za vraćanje tela u ravnotežu, psihičku stabilnost, a time i za dobre odnose sa porodicom, prijateljima i kolegama. Medicinska istraživanja su ovo nepobitno dokazala.

Masaža vagusa je laka, prijatna i za nju vam nije potrebno mnogo vremena. Laganim pritiskom dlana povucite kožu na vratu ka ušnoj školjki i tako je razvucite na desetak sekundi, pa onda povucite nazad, u suprotnom pravcu. Ne treba mnogo da pritiskate, dovoljan je vrlo lak dodir, samo da osetite povlačenje kože.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.