U trendu

Jedan simptom se javlja ujutru i ukazuje na rak: Ako vam se ovo desi kad se probudite, iste sekunde idite doktoru

Koja god da je vrsta raka da je u pitanju, nije ga lako otkriti, dok ne dođe do rutinskog pregleda. Kada dođe vidljivih tegoba, bolest je već u uznapredovanoj fazi, zato je veoma bitno da se otkrijete na vreme.

Simptomi raka su suptilni i netipični i zato nas često ne odvedu lekaru na vreme, a prema Abasu Kananiju, farmaceutu u „Chemist Click-u“, uporni simptomi koji se javljaju kada se probudite ujutru, definitivno mogu.

On je naveo da upozoravajući znak može da bude jutarnja upala grla koja traje više od dve nedelje sa istim intenzitetom. Važno je da posebnu pažnju obratite na jutarnji kašalj.

– Pušači se ujutru često bude sa kašljem. Međutim, svaki uporni kašalj koji traje duže od dve nedelje trebalo bi proveriti. Naročito ako pušite –  tvrdi doktor Abasu i ističe da je celodnevni umor znak da treba da posetimo lekara.

– Normalno je da se osećate malo umorno ujutru, ali ako ovo nije uobičajeno za vas ili primetite da umor traje tokom celog dana, trebalo bi da da zakažete pregled – lekar.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar