U trendu

Recept koji čine čuda: Potpuno prirodan lek protiv zatvora

Kako najbolje da očistite creva i pospešite probavu.

O blagodatima semena lana sve više se priča, zahvaljujući obilju korisnih sastojaka pomaže organizmu da se izbori sa virusoma, gljivicama, bakterijama… Lan povoljno deluje na rad gastrointestinalnog trakta, stanje kože i genitourinarnog sistema.

Još jedan ogroman plus ove namirnica koja deluje kao savršen čistač toksina iz organizma je što se može koristiti čak i kod gastrointestinalnih bolesti, respiratornih problema i alergija. Najbolje je kda se uzima preventivno, kako bi sprečio pojavu bolesti probavnog trakta.

Kako uzimati seme lana?
Postoji nekoliko recepata za upotrebu ove namirnice, možete ga koristiti u mlevenom obliku, bilo da ga sami sameljete ili kupite već ustitnjeno.

Za čišćenje creva

1 kašika grubo mlevenog semena lana se pomeša sa 150 ml kefira sa niskim procentom masti ili nezaslađenim jogurtom. Pojedite 3 kašike pripremljene smese pola sata pre doručka i tako u narednih deset dana. Primenjujte ovaj tretman čišćenja svaka tri meseca. I, naravno, ne zaboravite da pijete najmanje 2 litre vode dnevno.

Kod problema sa zatvorom

U 250 ml hladne vode potopite 1 kašičicu grubo mlevenog semena lana. Kuvajte nekoliko minutaće nekoliko minuta.  i popijte pre spavanja. Možete i kašiku melvenog lana da uveče poparite toplom vodom, pa ujutru zagrejte i popijte.

Ako ste na tretmanu čišćenja, imajte na umu da je neophodno da pijete više vode da bi ovaj tretman funkcionisao.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.