U trendu

Kultura:Danas isplata radnicima; Mali:Novac uplacen udruzenjima

BEOGRAD – Novčana pomoć u iznosu od neto 90.000 dinara, kao i pripadajući doprinosi, biće isplaćeni danas za ukupno 777 samostalnih radnika u kulturi u osam udruženja, kojima bespovratna finansijska pomoć nije bila isplaćena prošle godine, saopšteno je danas iz Ministarstva kulture i informisanja.

Ova mera se odnosi na one koji imaju status samostalnih umetnika, samostalnih stručnjaka u kulturi, samostalnih izvođača kulturnih programa i samostalnih saradnika u kulturi.

Kako je navedeno, novac će biti prenet na račune reprezentativnih udruženja u kulturi, nakon čega će oni uplatiti članovima na koje se ova mera pomoći odnosi saglasno utvrđenom broju lica koja imaju status lica koja samostalno obavljaju drugu delatnost u kulturi.

Novac za isplatu ove pomoći obezbeđen je u budžetu Republike Srbije u ukupnom iznosu od više od 83 miliona dinara radi ublažavanja posledica nastalih usled pandemije, a ministar finansija Siniša Mali izjavio j danas da je Novčana pomoć uplaćena u osam udruženja a da će ta udruženja uplatiti novac članovima na koje se ova mera pomoći odnosi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar