U trendu

„Art“ u režiji Valadana Đurkovića u Parizu

BEOGRAD – U Pozorištu Sent Leon u Parizu je izvedena predstava „Art“ po tekstu Jasmine Reze u režiji Vladana Đurkovića, a likove iz drame na opšte oduševljenje publike oživele Ivana Dudić, Brankica Sebastijanović i Anita Stojadinović.

Predstava „Art“ posle pet godina od beogradske premijere sinoć je doživela i svoje izvođenje u Parizu, gradu u kome je drama napisana.

Komad „Art“ predstavlja, kako ističe reditelj Đurković, veliko delo savremenog dramskog stvaralaštva i za 25 godina, koliko postoji, igrano je širom sveta i pokazalo se kao veoma univerzalno i veoma zahvalno za scensku postavku.

Originalna priča napisana je za tri muškarca, čije se prijateljstvo dovede u sumnju kada jedan od njih za veliku sumu novca kupi jedno belo platno i u njemu prepozna vrhunac savremenog likovnog stvaralaštva.

„Međutim ova predstava se razlikuje od prethodnih postavki po tome što je priča transponovana i dešava se između tri prijateljice. Ova naizgled banalna intervencija će otvoriti novi pogled na čitanje ovog komada“, kaže Đurković.

Predstava „Art“, u izvođenju Ivane Dudić, Brankice Sebastijanović i Anite Stojadinović je predstava kojom su one diplomirale glumu na Fakultetu dramske umetnosti u Beogradu.

Od 2014. do danas predstava je odigrana preko 40 puta i nalazi se na redovnom repertoaru Omladinskog pozorišta „Dadov“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.