U trendu

Bitef Body Shop II

Prvi Bitef Body Shop održan je u decembru mesecu 2001. godine na sceni Bitef teatra; okupio je sve stvaraoce iz oblasti savremene umetničke igre koji trenutno egzistiraju na našoj sceni. Ovo okupljanje pokazalo se kao veoma uspešno i ostavilo je dobar utisak kako na izvođače, tako i na publiku i kritiku; čini se da upravo ovakva vrsta okupljanja, koja podrazumeva kreativnu saradnju i razmenu ideja, nedostaje našem gradu i celom regionu.

Cilj manifestacije je da na jednom mestu okupi što više umetnika iz ove oblasti (koreografa, igrača, pedagoga, kritičara, publike i svih onih koji su neposredno uključeni u stvaralaštvo savremenog plesnog teatra) zarad poboljšanja opšteg kvaliteta i nivoa savremene umetničke igre i njenog usklađivanja sa svetskim trendom.

Ova akcija, samo jedna u nizu već realizovanih, pokrenuta je kako bi se i drugi umetnici podstakli na slično kreativno razmišljanje, komunikaciju i saradnju. Ideja Body Shop-a je da u formi platforme ili sajma pruži mogućnost mladim umetnicima da, bez takmičarske tenzije, razmenjuju svoje ideje. Stoga se organizatori nadaju da će ova inicijativa imati još istomišljenika i saradnika koji će se pridružiti svojim idejama i doprineti još boljem osmišljavanju date manifestacije.

Prošlogodišnji Body Shop 2001. okupio je sve izvođače i stvaraoce koji trenutno egzistiraju na beogradskoj igračkoj sceni, ujedinjujući njihove stilske i idejne različitosti u celovečernjem programu koji je publika primila sa oduševljenjem. Ovogodišnji Body Shop 2002. ujedno predstavlja platformu regionalnog tipa, što znači da će osim umetnika iz Beograda nastupiti i gosti iz drugih gradova.

Bitef teatar, 8. decembar 2002, 20:00

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.