U trendu

Flamenko gitarista Visente Amigo otvorio Gitar Art Festival

BEOGRAD – Koncertom Viseneta Amiga, najboljeg svetskog flamenko gitariste i autentičnog naslednika Paka de Lusije, sinoć je u beogradskoj Kombank dvorani otvoren jubilarni 20. Gitar Art Festival.

Najavljen pod nazivom „Magija flamenka“, večeršsnji koncert je zaista bio magični muzički događaj u kojem je španski virtouz sa svojim bendom oživljavao sentimente Španije i Mediterana od sete do euforije.

Reputaciju gitariste koji je delio scenu sa Dejvifdom Bovijem, Al Di Meolom, Pako De Lusijom…Amigo je opravdao demontrirajući perfektnu tehniku ali i vrhinsko poznavanje španke muzičke kulturne baštine u kojoj flamenko zautima značajno mesto.

Uspešno uklapajući ritmove flamenka sa svojom virtouznošću, Amigo je beogradskoj publici priredio prvoklasni umetnički događaj.

Repertoar koncerta činile su uglavnom numere sa albuma „Memoria de los sentidos“ koji je Amigu doneo prestižnu nagradu Gremi Latin za najbolji flamenko album.

Uzbudljivi vokali iz Amigovog pratećeg benda i plesna tačka jednog od protagonista večerašnjeg događaja digli su publiku na noge pre kraja koncerta.

Dugim i glasnim ovacijama publika je vratila Amiga i njegov bend na jedan bis i potom je okončan koncert koji je istako kandidaturu za muzički događaj godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.