U trendu

Kisin: Virtuoz koga publika nije htela da pusti

BEOGRAD – Ruski pijanista svetskog renomea Jevgeniji Kisin održao je večeras u prepunoj dvorani Kolarčeve zadužbine još jedan od nezaboravnih koncerata, a njegove virtuozne interpretacije i poseban muzički instikt, publika je i ovaj put nagradila višeminutnim gromkim aplauzom.

Kisin je publici, od koje se na kraju uz stojeće ovacije moglo čuti samo „bravo“ kao odgovor na skoro dvočasovnu čaroliju za klavirom, uzvatio sa tri bisa, isto kao i poslednji put kada je nastupio u Beogradu 2013. godine i izveo svoj „romantičarski“ repertorar.

Pijanista, koga osim izuzetne virtuoznosti krase i dubina i poetski kvalitet interpretacija, večeras je beogradskoj publici, u susret godini u kojoj se obeležava 250 godina od rodenja Ludviga van Betovena, izveo Sonate br. 8, 17 i 21, kao i Varijacije i fugu u Es-duru, čime je još jednom pokazao da je neosporno jedan od najvecih savremenih pijanista.
Opus kojim se predstavio, beskompromisno je prilagodio svojoj umetničkoj viziji i postiže vrhunac mužičke moći uz virtuoznost i tehnički preciznost koja se retko sreće.

Zbog velikog interesovanja za večerašnji koncert, kakav virtuoz, čiji je raspored popunjen do jula 2021. godine, zaslužuje, u prodaju su puštene i dodatne karte, ali i to nije bilo dovoljno, pa je deo publike stajao je uz zidove, a deo je sedeo po stepenicama.

„Najprivilegovanijih“ pedesetak je i na ovom koncetu sedelo na bini i netremice slušalo taj posebni, Kisinov, zreli doživljaj emotivnih Betovenovih dela.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.